ADAM BEYER – Kurzschluss

2023 – Litostroj L56

Na Kurzschluss v petek, 24. novembra, prihaja Adam Beyer, svetovni priznani DJ in producent iz Stockholma. Techno legenda, ikona undergrounda je utelešenje ene najbolj dosledno sestavljenih karier v evropskem in svetovnem prostoru. Festivalski headliner, velika glasbena osebnost in ustanovitelj založbe Drumcode Records tako po letu 2016 ponovno prihaja na Kurzschluss v Ljubljano.

Beyer že tri desetletja ustvarja nepozabne trenutke na plesiščih po vsem svetu. Njegov zaščitni znak je edinstven techno zvok, ki se odlikuje z močnimi ritmi in značilnimi basi. Le redki didžeji so prisotni v svetu techna tako dolgo in tako spoštovani. Švedova kariera je impresivna, njegov fokus je ves čas umerjen v novosti ter možnosti širitve ljubezni do techna na nov krog ljudi in nove platforme.

Njegovi oboževalci so v letošnjem letu v njegovih ritmih lahko uživali na Ibizi, Miamiju in vseh najboljših festivalih, kot so Coachella, Tomorrowland, Awakenings, Creamfields, Junction 2, zdaj pa končno ponovno prihaja tudi v Ljubljano.

Beyer je večkrat nastopil v skoraj vseh klubih in festivalih po vsem svetu, je prvi, ki je zbral 100 nastopov na techno festivalu Awakenings, ustvaril obsežen katalog plošč, izdanih pod različnimi vzdevki, in ustanovil tri založbe, vključno z velikansko Drumcode; v technu ni večje založbe ali znamke od Drumcode. Ta obsega tudi radijsko oddajo, tedensko oddajo na pretočnih platformah in dogodke po vsem svetu. Drumcode je že dolgo vstopna točka v techno svet in je privabil milijone raverjev. Impresivni seznam umetnikov se pojavlja v neprekinjenem razporedu svetovnih dogodkov, pri čemer je vrhunec dvoletno vodenje lastnega cvetočega festivala.

Letošnji Kurzschluss bo torej kot obljubljeno nekaj posebnega, 22. decembra bo namreč v Ljubljani tudi spektakel ob 30. obletnici delovanja UMEKA. Vstopnice za letošnji Kurzschluss so že na voljo, a ljubitelji techna morajo pohiteti, saj je za UMEKOVO 30. obletnico glasbenega ustvarjanja povpraševanje ogromno. Prav tako so od danes prek Eventima na voljo tudi vstopnice za Adama Beyerja.

Vse aktualne informacije o letošnjih dogodkih na Kurzschlussu lahko spremljate tudi na našem Facebook in Instagram profilu.

Fb dogodek: https://bit.ly/49xDaHU

Vstopnice: https://bit.ly/3uezJ97

Več novic