2CELLOS – S potezo loka dvignila na noge 20.000 ljudi

2Cellos sta v soboto ┼że drugi─Ź vzela dih obiskovalcem in ponovno pripravila nepozabno do┼żivetje! V dveh ve─Źerih sta zavzela ljubljanske Sto┼żice in s Simfoni─Źnim orkestrom RTV osupnjene obiskovalce popeljala od solza do evforije.

Priljubljena violon─Źelista sta v Ljubljani navdu┼íila ob─Źinstvo na kar dveh razprodanih koncertih. Glasbenika, ki polnita najve─Źja in najpresti┼żnej┼ía koncertna prizori┼í─Źa po vsem svetu, sta kar dvakrat napolnila tudi najve─Źje koncertno prizori┼í─Źe v Sloveniji. Prvi koncert je bil razprodan ┼że od oktobra, zaradi ─Źesar sta Luka in Stjepan razveselila obo┼żevalce z dodatnim koncertom, ki sta ga prav tako razprodala ┼że mesec vnaprej. Za oba koncerta je vladalo izredno zanimanje tudi v tujini, kamor so prodali skoraj ─Źetrtino vseh prodanih vstopnic. Najve─Ź v sosednji Avstriji, Hrva┼íki, Italiji in Mad┼żarski. Koncert pa so spremljali tudi obiskovalci iz celotne Evrope: Nem─Źije, Velike Britanije, ┼ávice, Rusije, Nizozemske, ┼ávedske in tudi iz Tur─Źije, Izraela, Kanade ter ZDA. Za oba ljubljanska koncerta je bilo prodanih ve─Ź kot 20.000 vstopnic, nekaj vstopnic pa je bilo kupljenih celo iz oddaljenih Republike D┼żibuti, Japonske, Arabskih emiratov in Kanalskih otokov. 2Cellos v naslednjem mesecu ┼że odhajata na turnejo po Japonski, poletje pa bosta pre┼żivela na poti po ZDA. Zadnja prilo┼żnost za koncert v na┼íi bli┼żini ostaja le ┼íe koncert 2. julija v Areni Pula.

Sobotni koncert sta kot predskupina otvorila italijanski kantavtor The Leading Guy ter priznani italijanski pianist in skladatelj Remo Anzovino. Na pri─Źakujo─Źo mno┼żico se je spustilo napeto zati┼íje, ko sta 2Cellos s Simfoni─Źnim orkestrom RTV zavzela oder in otvorila koncert s skladbo iz filma Ognjene ko─Źije. “Dober ve─Źer, Ljubljana. Dober ve─Źer, Slovenija!” je ob─Źinstvo pozdravil Luka. “Na najinih koncertih je dovoljeno vse.” sta ┼íe napovedala ─Źelista “Lahko kri─Źite, ple┼íete in ska─Źete!”. 2Cellos sta v prvi polovici koncerta predstavila skladbe s svojega novega albuma Score ter po┼żela navdu┼íenje z najbolj znanimi skladbami iz filmskih klasik kot so Boter, Pogumno srce, Gladiator, Titanik ter Igra prestolov z najbolj poznano uvodno ┼ípico sodobne televizije. V drugi polovici sta zajadrala v pop rock vode s Thunderstruck in Smooth criminal, ki sta ga za─Źinila tudi z plesnim nastopom imitatorja Michaela Jacksona ter spravila na noge celotno dvorano, ki je vsekakor upo┼ítevala njun nasvet in pela, vpila ter plesala ob pesmih Shook me all night long in Highway to hell AC/DC in Satisfaction od Rolling stones. Ob tem nista pozabila niti na Avsenikovo Golico s katero sta ┼íe posebno presenetila. Ob zaklju─Źni pesmi U2 With or without you pa se je pri┼żgalo tiso─Źe lu─Źk obiskovalcev v dvorani in v Sto┼żicah pri─Źaralo prav posebno vzdu┼íje.

Luka in Stjepan sta v dveh ve─Źerih pripravila dva enkratna spektakla za vse ─Źute s ┼íirokim repertoarjem, ki ponuja nekaj za vsak okus. Ob─Źinstvo pritegneta z izjemnim nastopom med katerim tudi nasmejeta celotno dvorano z izmenjavo ┼íal in skrbita za pristen stik z obiskovalci, kar daje njunim koncertom ┼íe poseben ─Źar. Z odra veje posebna energija, ko ob─Źinstvo vstane, ple┼íe, poje in se tudi zbere pred odrom. V Ljubljani sta v dveh ve─Źerih izpeljala njun najve─Źji spektakel v Sloveniji doslej, predstavila novi album in njune najve─Źje pop rock uspe┼ínice ter postregla z dih jemajo─Źimi vizualnimi efekti. Odli─Źno glasbo sta podkrepila z izjemnimi vizualnimi u─Źinki, kjer ni manjkalo konfetov, ognja, dima in spektakularnih svetlobnih efektov ter poskrbela za nepozaben spektakel na obeh koncertih, ki bosta ┼íe dolgo ostala v spominu!

You may also like