2CELLOS – S potezo loka dvignila na noge 20.000 ljudi

2Cellos sta v soboto že drugič vzela dih obiskovalcem in ponovno pripravila nepozabno doživetje! V dveh večerih sta zavzela ljubljanske Stožice in s Simfoničnim orkestrom RTV osupnjene obiskovalce popeljala od solza do evforije.

Priljubljena violončelista sta v Ljubljani navdušila občinstvo na kar dveh razprodanih koncertih. Glasbenika, ki polnita največja in najprestižnejša koncertna prizorišča po vsem svetu, sta kar dvakrat napolnila tudi največje koncertno prizorišče v Sloveniji. Prvi koncert je bil razprodan že od oktobra, zaradi česar sta Luka in Stjepan razveselila oboževalce z dodatnim koncertom, ki sta ga prav tako razprodala že mesec vnaprej. Za oba koncerta je vladalo izredno zanimanje tudi v tujini, kamor so prodali skoraj četrtino vseh prodanih vstopnic. Največ v sosednji Avstriji, Hrvaški, Italiji in Madžarski. Koncert pa so spremljali tudi obiskovalci iz celotne Evrope: Nemčije, Velike Britanije, Švice, Rusije, Nizozemske, Švedske in tudi iz Turčije, Izraela, Kanade ter ZDA. Za oba ljubljanska koncerta je bilo prodanih več kot 20.000 vstopnic, nekaj vstopnic pa je bilo kupljenih celo iz oddaljenih Republike Džibuti, Japonske, Arabskih emiratov in Kanalskih otokov. 2Cellos v naslednjem mesecu že odhajata na turnejo po Japonski, poletje pa bosta preživela na poti po ZDA. Zadnja priložnost za koncert v naši bližini ostaja le še koncert 2. julija v Areni Pula.

Sobotni koncert sta kot predskupina otvorila italijanski kantavtor The Leading Guy ter priznani italijanski pianist in skladatelj Remo Anzovino. Na pričakujočo množico se je spustilo napeto zatišje, ko sta 2Cellos s Simfoničnim orkestrom RTV zavzela oder in otvorila koncert s skladbo iz filma Ognjene kočije. “Dober večer, Ljubljana. Dober večer, Slovenija!” je občinstvo pozdravil Luka. “Na najinih koncertih je dovoljeno vse.” sta še napovedala čelista “Lahko kričite, plešete in skačete!”. 2Cellos sta v prvi polovici koncerta predstavila skladbe s svojega novega albuma Score ter požela navdušenje z najbolj znanimi skladbami iz filmskih klasik kot so Boter, Pogumno srce, Gladiator, Titanik ter Igra prestolov z najbolj poznano uvodno špico sodobne televizije. V drugi polovici sta zajadrala v pop rock vode s Thunderstruck in Smooth criminal, ki sta ga začinila tudi z plesnim nastopom imitatorja Michaela Jacksona ter spravila na noge celotno dvorano, ki je vsekakor upoštevala njun nasvet in pela, vpila ter plesala ob pesmih Shook me all night long in Highway to hell AC/DC in Satisfaction od Rolling stones. Ob tem nista pozabila niti na Avsenikovo Golico s katero sta še posebno presenetila. Ob zaključni pesmi U2 With or without you pa se je prižgalo tisoče lučk obiskovalcev v dvorani in v Stožicah pričaralo prav posebno vzdušje.

Luka in Stjepan sta v dveh večerih pripravila dva enkratna spektakla za vse čute s širokim repertoarjem, ki ponuja nekaj za vsak okus. Občinstvo pritegneta z izjemnim nastopom med katerim tudi nasmejeta celotno dvorano z izmenjavo šal in skrbita za pristen stik z obiskovalci, kar daje njunim koncertom še poseben čar. Z odra veje posebna energija, ko občinstvo vstane, pleše, poje in se tudi zbere pred odrom. V Ljubljani sta v dveh večerih izpeljala njun največji spektakel v Sloveniji doslej, predstavila novi album in njune največje pop rock uspešnice ter postregla z dih jemajočimi vizualnimi efekti. Odlično glasbo sta podkrepila z izjemnimi vizualnimi učinki, kjer ni manjkalo konfetov, ognja, dima in spektakularnih svetlobnih efektov ter poskrbela za nepozaben spektakel na obeh koncertih, ki bosta še dolgo ostala v spominu!

Več novic