2CELLOS – Loka prodana za 12.000 evrov na dobrodelni dražbi

Dobrodelna dražba za loka 2Cellos dosegla kar 12.000 evrov v napetem zaključku dražbe z Andrejem Karolijem v živo na radiu Val202. Celoten izkupiček od dražbe bo namenjen spodbujanju glasbenih talentov otrok iz projekta Botrstvo.

2Cellos sta ob njunih razprodanih koncertih v Ljubljani projektu Botrstvo v Sloveniji velikodušno podarila 2 loka za čelo in tako otrokom iz ogroženih družin omogočila nadaljni razvoj njihovega glasbenega talenta. Loka sta v napeti dražbi v živo dosegla ceno kar 12.000 evrov in tako dosegla enega najvišjih zneskov dražb v sklopu projekta Botrstvo, kjer so med drugim dražili nogometni dres Cristiana Ronalda ter rumeno majico in zmagovalne smuči Petra Prevca. Tik pred koncem dražbe se je za loka vnel pravi boj, najvišji ponujeni znesek pa je ponudil dražitelj “2brata” in tako postal srečni lastnik lokov 2Cellos.
“Najini starši so se marsičemu odrekli prav zaradi najinega šolanja, instrumentov, seminarjev, povsod so naju vozili na učne ure, prevozili so več tisoč kilometrov. Na neki način so se zato odrekli tudi svojim sanjam. Ne prihajava iz premožnih družin, med šolanjem so nama pomagali posamezniki, prejemala sva štipendijo, denarno pomoč sva dobila tudi pri nakupu instrumentov … in vsem tem ljudem sva neizmerno hvaležna! Taka podpora je nujno, nujno potrebna za vsakega mladega glasbenika, brez tega ne gre!” je še povedal Luka in pudaril, da ni svojega loka še nikomur podaril, čeprav ga je zanj večkrat prosil tudi oče. “Glasba je za razvoj otroka zelo pomembna, ne samo, ker razvija motorične in intelektualne sposobnosti, razvija tudi sočutje, ki ga toliko manjka v današnjem svetu. Sočutje do soljudi, občutek, ki se razvija skozi glasbo. Upam tudi, da bo v prihodnosti glasbena izobrazba dostopna vsem.” Otrokom iz ogroženih družin, ki si plačila glasbene šole in visokih cen za instrumente ne morejo privoščiti, bo izjemni izkupiček dražbe v veliko pomoč.

2Cellos sta na svoja loka zelo navezana, saj sta bila loka z njima na vseh turnejah in sta jima dobro služila. Loka sta obšla vse države sveta in 6 let neprekinjenih turnej. “Loka sta bila na vseh turnejah. Žima je bila že neštetokrat zamenjana, za seboj imata res neverjetno kilometrino in sta nama odlično služila. Za naju sta nepogrešljiv pripomoček, zelo trpita, ko igrava tako energično in intenzivno, zato se bosta zdaj končno odpočila od naju in od koncertov.” pravita 2Cellos.
Luka in Stjepan sta v Stožicah pripravila dva nepozabna koncertna večera z izjemnim spektaklom. Priložnost pa izkoristila tudi za dobrodelnost in ob njunem petkovem koncertu predstavnikom projekta Botrstvo predala uokvirjena in podpisana loka, ki bosta zdaj prešla v roke srečnemu dražitelju in otrokom omogočila nadaljno glasbeno izobrazbo.

Več novic