2Cellos – 7.4. Stožice – Svetovna glasbena senzacija

Z EDINIM KONCERTOM V SLOVENIJI PRIHAJA SVETOVNA GLASBENA SENZACIJA: 2CELLOS

2cellos-Stozice-Ljubljlana-GIG-3

Po nepozabnem zagrebškem koncertu pred 50 tisoč glavo množico in po nasploh uspešnem letu 2016, z razprodanimi koncerti na najprestižnejših svetovnih odrih, slovensko-hrvaška glasbenika napovedujeta prvi arenski šov v Sloveniji. Ekskluzivni spektakel v ljubljanski areni Stožice bo, poleg koncerta v Beogradu, edini koncert, ki ga svetovno priznana violončelista pripravljata v letu 2017 v regiji. Luka Šulić in Stjepan Hauser pravkar snemata svoj četrti album: to bo album filmske glasbe, snemata pa ga z londonskim simfoničnim orkestrom, ki velja za enega boljših na svetu.

V Sloveniji bo v petek, 7. aprila 2017, prvič z arenskim šovom, nastopil svetovno priznan slovensko-hrvaški duet – 2Cellos. Koncertna poslastica se bo odvila v ljubljanski Areni Stožice in bo, poleg koncerta v Beogradu, edini koncert, ki ga klasično izobražena violončelista pripravljata v letu 2017 v naši regiji. Na ljubljanskem koncertu bosta Luka Šulić in Stjepan Hauser predstavila svoje največje hite, med drugim tudi priredbo Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona, ki letos beleži peto obletnico, občinstvo pa ju bo lahko pozdravilo tudi ob poslušanju novih, prihajajočih skladb. Vstopnice že na voljo na bit.ly/2CELLOStožice2017 in vseh Eventim prodajnih mestih, vse do 5. avgusta 2016 pa bodo vstopnice za rdeči ring na voljo po nižji, promocijski ceni.

Luka Šulić in Stjepan Hauser, znana pod imenom 2Cellos, sta stara znanca slovenskega občinstva, ki v petek, 7. aprila 2017, v ljubljanski Areni Stožice pripravljata glasbeno poslastico v obliki prepletanja klasičnih, rock in pop notnih zapisov. Ljubljanski koncert bo sicer, poleg beograjskega, edina postaja priljubljenega dueta v naši regiji v letu 2017, ob enem pa gre za njun prvi arenski šov pri nas.

2cellos-Stozice-Ljubljlana-GIG-1

Luka Šulić se je rodil leta 1987 v Mariboru, odraščal pa je med Mariborom in Dubrovnikom, od koder prihaja njegov oče. Je diplomant londonske Kraljeve glasbene akademije. Lukov oče živi v Mariboru in igra v simfoničnem orkestru mariborske opere, medtem ko njegova mama, ki prihaja iz Izole, uči na glasbeni šoli v Mariboru. Stjepan Hauser se je rodil leta 1986 v Pulju in je diplomiral na Kraljevem glasbenem kolidžu v britanskem Manchestru.
Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Svetovno slavo sta dosegla pred petimi leti, ko sta na spletni strani YouTube, pod imenom 2Cellos, objavila priredbo skladbe Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralna poslastica, je Luki in Stjepanu odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, kasneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Sir Elton John.

Sledilo je prek 1.000 samostojnih koncertov po vsem svetu, milijoni ogledov na spletnem mestu YouTubu (uradni spletni 2CELLOS kanal YouTube ima že prek 315 milijonov ogledov, od tega ima samo videospot Thunderstruck prek 63 milijonov ogledov), gostovanja v najprestižnejših svetovnih televizijskih spektaklih – od podelitve Zlate Žoge (FIFA) do nastopa v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta, gostovanja v Tonight showu z Jayem Lenom, igranja v epizodi priljubljene ameriške serije Glee, pa vse do gostovanja v The Ellen DeGeneres Showu in TV total s Stefanom Raabom. Za seboj imata izjemna mednarodna glasbena sodelovanja, med katerimi so Zucchero, Andrea Bocelli, kitajski pianist Lang Lang, Steve Vai in drugi. Luka in Stjepan sta med drugim nastopila tudi pod taktirko svetovno priznanega dirigenta Zubin Methe, prav posebej pa cenita tudi sodelovanje s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevićem.

Luka in Stjepan v letošnjem jubilejnem letu navdušujeta po vsem svetu. Po 40 razprodanih koncertih v ZDA sta svoj glasbeni jubilej maja obeležila pred več kot 12 tisoč obiskovalci čarobne arene v Veroni. Veronski koncert je bil prvi na evropski glasbeni poti, ki ju je do konca junija vodila še v Španijo, Švico, Nemčijo, Avstrijo, Belgijo, Francijo, Luksemburg, Veliko Britanijo, Slovaško in Češko. V začetku meseca sta z gosti, med katerima sta bila tudi Oliver Dragojević in Zucchero, pred 50 tisoč glavo množico praznovala svoj peti rojstni dan tudi pred domačo, zagrebško publiko.

Luka in Stjepan pravkar snemata četrti studijski album, ki ga bosta predstavila prav na ljubljanskem koncertu. Njun prvi arenski šov v Sloveniji bo gotovo nekaj posebnega, saj bosta na njem premierno predstavila album, ki ga prav v teh dneh snemata s slovitim simfoničnim orkestrom iz Londona. S tem sta Luka in Stjepan uresničila še ene od svojih velikih sanj, saj omenjeni orkester velja za enega boljših na svetu.

Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventima in na njihovi spletni strani: bit.ly/2CELLOStožice2017
Cene vstopnic v redni prodaji bodo med 24,00 in 69,00 EUR. Nižje, promocijske cene vstopnic za rdeči ring bodo na voljo od 21. julija do 5. avgusta 2016 po 19,90 EUR in med 6. avgustom in 9. septembrom po 21,90 EUR.

Povezave:
YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/2CELLOSlive
FACEBOOK: https://www.facebook.com/2cellos
FACEBOOK SLOVENIJA: https://www.facebook.com/2CellosSlovenija/
TWITTER: https://twitter.com/2CELLOS
WEB: https://www.2cellos.com
***

Več novic